Monday, January 24, 2022

“Qentë robotë” kujdesen për distancimin fizik mes njerëzve

BBC ka shkruar për një model të “qenit robot” i cili patrullon në një nga parqet e Singaporit, për të siguruar distancimin fizik mes njerëzve.

Ky robot produkt i Boston Dynamics me qendër në SHBA dhe është e pajisur me një aparat fotografik për të monitoruar parqet e mbipopulluara.

Po ashtu, ai ka të instaluar edhe një altoparlant për të transmetuar mesazhe distancuese fizike e sociale.

Video nga CNA:

- Advertisment -

Lexoni