Thursday, May 19, 2022

Kafe apo çaj – cilat shtete janë kampione botërore

Çaji dhe kafja mbeten pijet e preferuara të ngrohta (ndonëse mund të serohen edhe të ftohta) në mbarë botën. Varësisht vendeve dhe rajoneve, pija e kafesë apo e çajit është jo vetëm kënaqësi e rutinë ditore, por edhe një lloj tradite. Disa i preferojnë këto pije pas e disa para ushqimit. Adhuruesit e kafes sidomos, në të shumtën e rasteve e preferojnë që ditën ta nisin me një kafe.

Më poshtë, prezantojmë të dhënat që u nxorën në nivel botëror për vendet në të cilat prijnë për kah konsumimi i kafes apo çajit. Brazili mbetet lider për kafe, përderisa Turqia për çaj.

 Vendet që konsumojnë më shumë kafe        Vendet që konsumojnë më shumë çaj

- Advertisment -

Lexoni