Sunday, May 29, 2022

Kosova gjatë viteve ’70-të në objektivin e Ann Christine Eek

Fotoreporterja nga Oslo, Ann Christine Eek, në vitin 1976 ka qëndruar në Kosovë. Ajo ka shpërndarë në profilin e saj në Facebook foto të realizuara gjatë asaj kohe, kryesisht nga Isniqi. Fotot e saj pasyrojnë imazhe të asaj kohe në Kosovë duke sjellë pamje reale dhe shumë autentike.

Tregu u Prizrenit, shtator 1976. Përpunimi dhe shitja e plisave/qeleshe.
Autore – Ann Christine Eek
Junik, 1976. Motive nga dasma
Autore – Ann Christine Eek  
Isniq, gusht 1976. Një banor i Isniqit me fëmijët në kopsht.
Autore – Ann Christine Eek
Isniq, shtator, 1976. Gra të tubuara në një rast mortor.
Autore –  Ann Christine Eek 
Isniq, shtator 1976. Një mjeke bisedon me banorët e fshatit.
Autore – Ann Christine Eek
Isniq, Shtator 1976. Mbjelja e deleve
Autore – Ann Christine Eek

Isniq – Kulla e Osdautajve – Shtator 1976.
Autore – Ann Christine Eek

Isniq, Shtator 1976. Bariu ndihmon gruan në përgatitjen e qumështit.
Autor – Ann Christine Eek

- Advertisment -

Lexoni