Wednesday, June 29, 2022

Michael Jackson, Madonna dhe Guns n’Roses me video produksionet më të shtrenja në histori

Video produksionet apo spotet televizive të këngëtarëve dhe bendeve muzikore pasqyrojnë më së miri mesazhin që transmeton një tekst dhe kompozim i një kënge.

Spotet muzikore, edhe pse në kohëzgjatje shumë më të shkurtë, kur realizohen mirë, shpesh transmetojnë të njëjtin emocion sikurse kur e shikon një film prej një orë e gjysmë.

Gjatë gjithë historisë së video produksioneve muzikore, dallohen shumë video, për kësaj radhe kemi shkoqitur ato që kushtuan më së shtrenjti.

Njohësit e muzikës, që në fillim mund t’ia qëllojnë se kush është ai që ka shpenzuar më së shumti për një spot – Ai është mbreti i pop muzikës, Michael Jackson në duetin me motrën e tij Janet Jackson dhe hitin Scream të realizuar më 1995.

Madona radhitet e dyta për kah shpenzimet në spotet e saj, sidomos me video produksionin Die Another Day.

Kurse bendi që më shumë shpenzoi për realizimin e një produksioni muzikor, është Guns n’Roses me video produksionin Estranged.

   1.    Scream – Michael Jackson and Janet Jackson– Produksioni kushtoi 7 milionë dollarë.

2.    Madonna – Die Another Day– Produksioni kushtoi: 6.1 milionë dollarë

5.    Guns N’Roses – Estranged – Produksioni kushtoi: 5 millionë dollarë

Burimi: The Business Standard – https://tbsnews.net

- Advertisment -

Lexoni