Monday, June 27, 2022

Britania e Madhe kërkon nga partitë politike ta respektojnë vendimin e Kushtetueses

 Britania e Madhe pret që liderët dhe partitë politike ta respektojnë aktgjykimin e Gjykatës Kushtetuese të Kosovës në lidhje me mandatarin për formimin e qeverisë së ardhshme, pavarësisht se cili do të jetë ai.

Ky qëndrim është shprehur përmes ambasadorit britanik në Prishtinë, Nicholas Abbott . Ai ka shkruar në Facebook se e konsideron shumë të rëndësishëm respektimin e vendimit të Gjykatës Kushtetuese, i cili pritet të shpallet këtë javë në lidhje me kushtetushmërisë së vendimit të presidentit të Kosovës, Hashim Thaçi për të mandatuar Avdullah Hotin nga Lidhja Demokratike e Kosovës, për formim të qeverisë së re.

“Cilido që do të jetë reagimi, është në interesin më të mirë të Kosovës, si demokraci e re parlamentare, që një ndryshim i tillë të ndodhë në mënyrë paqësore dhe të qetë, pa retorikë të ekzagjeruar politike dhe pa kërcënim për dhunë”, është shprehur ai.

This is an important week for Kosovo. We expect to hear from the Constitutional Court on next steps in the political…

Posted by Nicholas Abbott on Tuesday, 26 May 2020

Abbott po ashtu ka thënë se është detyrë e të gjithë liderëve politikë, si në institucione shtetërore apo parti politike, që të sigurojnë se nuk do të dëmtohet stabiliteti politik dhe siguria e Kosovës.

- Advertisment -

Lexoni