E dini sa është shitur ky Bugatti?

565

Një prej kompanive më të shtrenjta dhe më të njohura të veturave, Bugatti ka shitur shpesh vetura të shtrenjta, të cilat mund t’i blejnë vetëm njerëzit e pasur.

Shuma prej rreth 18 milionë euro, ishte caktuar për shitjen e veturës “La Voiture Noire”, që në shqip do të thotë “Vetura e Zezë”, u ndërtua për të festuar 110 vjetorin e krijimit të firmës, dhe emri nderon rrënjët franceze.

Për ata që duan ta dinë, “Bugatti” u themelua si kompani franceze në vitin 1909 nga dizenjuesi italian Ettore Bugatti, në qytetin Molsheim të Alsasës, Francë, por që në atë kohë i përkiste Gjermanisë.

Ky model shërben për të përkujtuar Type 57 Atlantic Coupe, në vitet 1930, të dizanjuara nga djali i Ettore Bugatti-t, Zhani, të cilën ai e quajti “La Voiture Noire”.