Bregdeti shqiptar, me bukuritë e rralla që ka, do të duhej të ishte në listen e vizitave të çdo udhëtari apo turisti. Duke qenë se bregdeti i Shqipërisë laget nga dy dete, ai Adriatik dhe deti Jon, Shqipëria ka një vijë bregdetare të pasur me plazhe mahnitëse, peizazhe të bukura tropikale dhe shumë vende interesante për turistët.

-Advertisement-

Plazhet varijojnë nga ato me rërë të imtë, që janë karakteristike për pjesën veriore dhe të mesme të vendit deri te plazhet me gurë në pjesën jugore të saj. Kjo llojlloshmëri e plazheve e bën Shqipërinë një destinacion ideal për t’i kaluar pushimet verore.

Plazhet në veri dhe Shqipërinë e mesme

Rana e Hedhun, Shëngjin
Kepi i Rodonit, Durrës
Velipojë, Shkodër
Gjiri i Lalëzit, Durrës, Lezhë

Plazhet jugore

Sarandë
Ksamil
Borsh, Sarandë
Gjipe
Porto Palermo
Dhërmi
Lukovë
Jalë