Saturday, June 25, 2022

CNN për zgjedhjet në SHBA: Biden është 14 pikë përpara Trump

Shqetësim në radhët e stafit të Presidentit Donald Trump. Sondazhet e brendshme tregojnë një rënie midis elektoratit gri pas vrasjes së George Floyd dhe pandëmisë së koronavirusit.

Për momentin nuk vërehet një ndryshim i ritmit: mesazhi i tij për “ligj dhe rend” nuk ndikon tek elektorati dhe për më tepër presidenti gjithashtu ka një problem të vërtetë me votueset femra, të cilat duket se e i ka në shumicë kundër.

Në sondazhin më të fundit të CNN rezulton se kandidati për president presidencial Joe Biden do të ishte 14 pikë përqindje para republikanit Donald Trump. Ndërsa protesta për vrasjen e Floyd ndez SHBA, Biden merr 55% të vlerësimeve të të pyeturve, kundër 41% të Trump, shifra më e ulët e regjistruar ndonjëherë për manjatin.

Në përgjithësi, 38% e aprovojnë mënyrën se si Trump administron presidencën, ndërsa 57% nuk ​​e aprovojnë atë: është vlerësimi më i keq që nga janari 2019, dhe është pothuajse i njëjti me vlerësimet e Jimmy Carter dhe George H.W. Bush drejt fundit të mandateve të tyre. Të dy presidentët në fakt nuk arritën të rizgjidhen.

- Advertisment -

Lexoni