Saturday, June 25, 2022

20 shprehjet më të bukura për librin

“Duhet të bëni kujdes prej librave, çfarë është brenda tyre, fjalët, kanë fuqinë të na ndryshojnë – Cassandra Clare

19

“Mos lexoni siç bëjnë fëmijët, për t’u zbavitur apo siç bëjnë ambiciozët për të mësuar. Jo, lexoni që të jetoni” – Gustave Flaubert

18

“Nëse ka ndonjë libër që do ta lexosh, por nuk është shkruar akoma, atëherë duhet ta shkruash ti” – Toni Morrison

17

“Kur ke mbaruar së lexuari një libër, dëshiron ta kishe autorin që e ka shkruar mik, që të mund t’i telefonoje dhe t’i tregoje si ndihesh. Kjo nuk para ndodh” – J.D. Salinger

21

“E kam imagjinuar gjithnjë Parajsën si një lloj biblioteke” – Jorge Luis Borges

2

“Miq të mirë, libra të mirë dhe një ndërgjegje e qetë: kjo është jeta ideale” – Mark Twain

16

“Kaq shumë libra, kaq pak kohë” – Frank Zappa

15

“Nëse lexon vetëm librat që i lexojnë të githë, do të mendosh vetëm gjërat që i mendojnë të gjithë” – Haruki Murakami

14

“Librat janë miqtë më të qetë dhe më të përhershëm; ata janë këshilltarët më të gjindshëm dhe më të mençur dhe mësuesit më të durueshëm” – Charles William Eliot

12

“Kur kam pak para, blej libra; dhe kur më tepron ndonjë gjë prej tyre, blej ushqim dhe veshje” – Desiderius Erasmus

13

“Ku është natyra njerëzore më e brishtë se në një librari?” – Henry Ward Beecher

11

“S’mund të jetoj pa libra” – Thomas Jefferson

10

“Ka dy arsye për të lexuar një libër: një, të shijon leximi; tjetra: mund të mburresh rreth tij” – Bertrand Russell

9

“Librat janë kaq të veçantë, të rrallë dhe të tuat, saqë të tregosh se çfarë ndien për to duket si tradhti” – John Green

8

“Ka krime më të këqija se djegia e librave. Një prej tyre është të mos i lexosh” – Joseph Brodsky

7

“Mendo përpara se të flasësh. Lexo përpara se të mendosh” – Frances Ann Lebowitz

3

“Ne jetojmë për librat” – Umberto Eco

6

“Nëse ke një kopsht dhe një bibliotekë, atëherë ke gjithçka që të duhet” – Cicero

4

“Lexova një libër një ditë dhe e gjithë jeta ime ndryshoi” – Orhan Pamuk

5

“Librat janë aeroplani, treni, rruga. Ata janë destinacioni dhe udhëtimi. Ata janë shtëpia” – Anna Quindelen

Burimi: diaryoftirana

- Advertisment -

Lexoni