Friday, January 28, 2022

Bildt: Ky është fundi i takimit të planifikuar në Shtëpinë e Bardhë

Bashkëkryesuesi i Këshillit Evropian për Marrëdhëniet e Jashtme, Carl Bildt ka reaguar pas lajmit për anulimin e vizitës së kryeministrit Avdullah Hoti në Washington.

Bildt ka rishpërndarë postimin e kryeministrit Hoti për anulimin e vizitës në kryeqytetin amerikan, duke shkruar se ky është fundi i takimit të planifikuar në Shtëpinë e Bardhë.

“Ky është fundi i takimit të planifikuar në Shtëpinë e Bardhë për marrëdhëniet mes Serbisë dhe Kosovës”, ka shkruar Bildt.

Kryeministri Avdullah Hoti ka anuluar vizitën e planifikuar më 27 qershor në Washington D.C pasi Zyra e Prokurorit të Specializuar ka dorëzuar një aktakuzë kundër Presidentit Hashim Thaçi në Gjykatë Speciale.

Shefi i Qeverisë  ka njoftuar se ka informuar Emisarin Special, Richard Grenell për anulimin e vizitës.

- Advertisment -

Lexoni