Monday, January 24, 2022

BE-ja e zhgënjyer me deputetët e Kosovës

Shefja e zyrës së Bashkimit Evropian në Kosovës, Nataliya Apostolova u shpreh e zhgënjyer me mos votimin e marrëveshjeve ndërkombëtare nga ana e deputetëve të Kuvendit të Kosovës.

Ajo tha se mosmarrëveshjet politike po i privojnë qytetarët nga fondet dhe mbështeja e BE-së.

“E zhgënjyer thellësisht nga deputetët që nuk arritën të ratifikojnë edhe një herë tjetër marrëveshjet ndërkombëtare sot. Mosmarrëveshjet politike ndërmjet përfaqësuesve të popullit të Kosovës, po i privojnë qytetarët që të përfitojnë nga fondet dhe mbështetja ndërkombëtare dhe BE-ja”, shkroi Apostolova në Twitter.

Kuvendi i Kosovës në mungesë kuorumi dështoi që t’i tarifikojë marrëveshjet ndërkombëtare, të cilat siq u raportua, do t’i sillnin përfitime Kosovës deri në 253 milionë euro.

- Advertisment -

Lexoni