Saturday, June 25, 2022

S’ka kuorum për projektrezolutat e VV-së e PDK-së

Projektrezolutat për pandeminë të paraqitura nga dy grupet parlamentare, VV-ja dhe PDK-ja nuk janë proceduar për votim, pasi nuk kishte kuorum.

Kryetarja e Kuvendit, Vjosa Osmani, tha se në sallë janë vetëm 40 deputetë, andaj ajo ftojë dy partitë që paraqitën projekt rezolutat që ato t’i harmonizojnë dhe ta dërgojnë për votim një të vetme.

“Kështu do të kishte mundësi ta kemi së paku një rezolutë”, tha Osmani.

Të dy partitë më herët prezantuan projektrezolutat e tyre.

“1. Të shqyrtohet me procedurë të përshpejtuar projektligji për parandalimin dhe luftimin e COVID-19 në territorin e Kosovës. 2. Për pacientët, të infektuarit me simptome të lehta, të dyshuarit me infeksion dhe familjarët e tyre gjatë periudhës së izolimit, institucionet shtetërore të marrin përsipër mbrojtjen dhe kompensimin e nevojave të tyre elementare shëndetësore e sociale 3. Të merren masat urgjente për trajnimin, edukimin, mbrojtjen dhe mbështetjen e personelit shëndetësor, përfshirë rekrutimin e stafit shtesë në të gjitha nivelet në raport me rekomandimet e IKSHPK-së, OBSH-së dhe ACDC-së dhe; 4. Të gjitha institucionet të marrin të gjitha masat për informim korrekt dhe në kohë reale mbi të vërtetën e gjendjes aktuale epidemiologjike, për seriozitetin dhe pasojat e pandemisë”, thuhet në projektrezolutën e paraqitur nga deputetja e VV-së, Fatmire Mulhaxha – Kollçaku.

Më herët, në emër të PDK-së, projektrezolutën e prezantoi edhe deputeti Bekim Haxhiu.

Me këtë janë mbyllur punimet e seancës për raportimin e kryeministrit Hoti dhe debat parlamentar, që kishte nisur dje.

- Advertisment -

Lexoni