Tuesday, January 18, 2022

Shtroi tavolinë 500 metra të gjatë për të festuar daljen nga izolimi

Numri i rasteve aktive me koronavirus në Republikën Çeke është rritur në 4,764. Por pavarësisht kësaj, njerëzit nuk janë fort të shqetësuar sepse thonë se kjo nuk është e dhëna e vetme që ka rëndësi. Në fakt, numri i njerëzve në spital, 135, është shumë më i ulët se gjatë kulmit të muajit prill, kur numri ishte rreth 450.

Të shtunën në Republikën Çeke u konfirmuan 113 raste. Shumë nga rastet e reja ndodhen në veri-lindje të vendit ku ndodhi një shpërthim në një minierë.

Të premten, autoritetet shtrënguan kufizimet në verilindje të vendit. Veshja e detyrueshme e maskave u rivendos së bashku me një kufi në orët e hapjes së restorantit.

Republika Çeke ka pasur 358 vdekje dhe 13.885 raste që nga fillimi i pandemisë atje.

Ndryshe nga shtetet e tjera, çekët u mblodhën në një tavolinë 500 metra të gjatë të vendosur në urën “Charles Bridge” për të festuar heqjen e masave të izolimit me këngë e valle.

- Advertisment -

Lexoni