Wednesday, January 26, 2022

Von Cramon për vizitën në Speciale: Janë të pavarur, s’të lejojnë t’u bësh pyetje specifike

Viola Von Cramon shkoi në Hagë dhe takoi disa udhëheqës të Gjykatës Speciale. Por ky veprim i raportueses për Kosovë në Parlamentin e Evropës, zgjoi kritika të ashpra në Kosovë, për ndërhyrje në drejtësi. Cramon një gjë të tillë e mohoi kategorikisht.

“Unë kurrë s’kam ndërhyrë dhe kurrë nuk do ta bëja një gjë të tillë. Askush nga ne në Parlamentin e Europës nuk do të involvohej në ndonjë vendim të gjyqësorit. Kur bisedoni me prokurorin special Jack Smith, pastaj me ata të regjistrit si dhe me kryetarin e gjykatës ju do ta shihni se ata janë krejt të pavarur. Ata nuk do të lejojnë të bëni madje asnjë pyetje specifike për cilindo rast që e kanë në shqyrtim”, tha ajo për Klan Kosovën.

Raportuesja në parlamentin europian mohon se kishte ftesë për vizitë por vetëm kërkesë që e kishte bërë qysh në fillim të vitit e që e realizoi të premten e 17 korrikut.

“Specialja është strukturë e rëndësishme për sundim të ligjit e Kosovës. Është obligimi im që të njoftohem me punën e këtij institucioni në Hagë. Kjo ishte arsyeja kyçe e vizitës sime. Natyrisht isha e interesuar të dija se si është strukturimi dhe pse kanë marrë aq shumë kohë”, shpjegoi ajo.

Ajo tha se krijoi bindje se deri në verën e vonshme do të jepet lajmi për konfirmimin ose jo të aktakuzës ndaj Thaçit dhe disa të tjerëve që u ngrit më 24 prill e u bë publike më 24 qershor.

- Advertisment -

Lexoni