Tuesday, January 18, 2022

5 ushqime që do t’ju shpëtojnë nga aroma e keqe e gojës!

E dimë të gjithë që aroma e keqe e gojës është shumë e sikletshme! Më shumë se 80 milion njerëz në të gjithë botën vuajnë prej saj, duke bërë kështu të jemi gjithnjë në kërkim të diçkaje për të shpëtuar prej saj.

Përveç çamçakëzit dhe higjenës orale, ekziston një listë ushqimesh që mban erën e pakëndshme të gojës shumë larg nesh.

5 ushqime që do t'ju shpëtojnë nga aroma e keqe e

1. Përtypni një karrotë, pak selino ose një kokërr mollë.

Një stomak i boshatisur shkakton aromë të keqe goje, prandaj këto që përmendëm më lart janë fantastike për ta eleminuar.

5 ushqime që do t'ju shpëtojnë nga aroma e keqe e

2. Hani shumë perime

Perimet, kryesisht jeshillëqet janë të pasura me klorofil, që gjithashtu vepron si deodorant natyral për heqjen e aromës së pakëndshme.

5 ushqime që do t'ju shpëtojnë nga aroma e keqe e

3. Qershia!

Funksionon!

5 ushqime që do t'ju shpëtojnë nga aroma e keqe e

4. Zhdukni birrën dhe merrni një gotë ujë

Duke e mbajtur gojën të hidratuar, e pastroni atë nga mbetjet e ushqimeve dhe qelizat e vdekura. Përpos kësaj, konsumimi i shpeshtë i ujit është thelbësor edhe për proceset e tjera të metabolizmit tonë.

5 ushqime që do t'ju shpëtojnë nga aroma e keqe e

5. Qitro

Ky frut zhduk gjithë bakteret që ndodhen në gojë! Kështu që jo baktere, jo aromë!

- Advertisment -

Lexoni