Saturday, June 25, 2022

Nëse nuk dini ç’të shihni: Ja disa prej filmave më të mirë

– 3 Idiots

Në kolegj, Farhan dhe Raju formojnë një lidhje të shkëlqyer me Rancho-n, për shkak të këndvështrimit të tij pozitiv për jetën. Vite më vonë, një bast u jep atyre shansin për të kërkuar mikun e humbur prej kohësh, ekzistenca e të cilit duket mjaft e dyshimtë.

Nëse nuk dini ç’të shihni: Disa prej filmave më

– Separation

Kur Nader, një punonjës banke, nuk pranon të largohet nga Teherani, gruaja e tij, Simin, kërkon divorcin me shpresën se ajo mund të krijojë një jetë më të mirë për vajzën e tyre të re jashtë vendit. Duke patur nevojë për dikë që të kujdeset për babanë e tij të moshuar ndërsa është në punë, Nader punëson Razieh (Sareh Bayat), një grua e martuar, e cila fsheh shtatzëninë. Një ditë, pasi konflikohet me Razieh, Nader e godet atë duke bërë që të humbasë fëmijën. Bashkëshorti i Razieh vendos ta çojë çështjen në gjykatë.

Nëse nuk dini ç’të shihni: Disa prej filmave më

– Amores Perros

“Amores Perros” është një histori e guximshme, jashtëzakonisht emocionuese dhe ambicioze e historive që bashkohen në një aksident automobilistik të qytetit të Meksikës. “Amores Perros” eksploron jetën e personazheve të ndryshëm, të cilët janë pjesë e situatave dramatike të paparashikuara, të nxitura nga fati në dukje i pavlefshëm i një qeni të quajtur Cofi.
Nëse nuk dini ç’të shihni: Disa prej filmave më

– The Hunt

Bota e një mësuesi të kopshtit të fëmijëve (Mads Mikkelsen) shembet kur ai akuzohet për abuzimin e një prej fëmijëve në kopësht.

Nëse nuk dini ç’të shihni: Disa prej filmave më

– Incendies

Nawal (Lubna Azabal), një grua nga Lindja e Mesme, që jeton në Montreal, duke qenë se është drejt fundit të jetës, u lë letra të veçanta fëmijëve të saj binjakë që ato t’i lexojnë pasi të vdesë. Binjakët do të udhëtojnë për në Lindjen e Mesme veçmas dhe secili prej tyre do të përjetojë akte brutaliteti, do të zbulojë histori të befasishme familjare dhe mbi të gjitha, të dy do të gjejnë veten.

Nëse nuk dini ç’të shihni: Disa prej filmave më

– Shoplifters

Në kufijtë e Tokios, një grup jofunksional të huajsh është i bashkuar nga besnikëria e ashpër dhe një epërsi për vjedhje të vogla. Kur djali më i ri arrestohet, ekspozohen sekrete që rrisin ekzistencën e tyre të tensionuar.

Nëse nuk dini ç’të shihni: Disa prej filmave më

– Pain and Glory

Një regjisor filmi reflekton në zgjedhjet që ai ka bërë në jetë, teksa e kaluara dhe e tashmja rrëzohen përreth tij.

Nëse nuk dini ç’të shihni: Disa prej filmave më

– Dogtooth

Një baba kontrollues e manipulues (Christos Stergioglou) bllokon tre pasardhësit e tij të rritur në një gjendje fëmijërie të përhershme, duke i mbajtur ata të burgosur brenda kompleksit të familjes. Fëmijët mërziten, pavarësisht nga shpërqendrimet si Christina (Anna Kalaitzidou), një punonjëse e babait të tyre që bën vizita të rregullta për shërbimin seksual të djalit (Hristos Passalis). Gjithnjë e më kurioze për botën e jashtme, vajza më e madhe (Aggeliki Papoulia) ka një plan për të shpëtuar.

Nëse nuk dini ç’të shihni: Disa prej filmave më

– City of God

Në vendet e varfëra të Rio de Janeiro-s në vitet 1970, dy të rinj zgjedhin rrugë të ndryshme. Rocket (Alexandre Rodrigues) është një fotograf i dashur që dokumenton dhunën në rritje të lidhur me drogën në lagjen e tij. José “Zé” Pequeno (Leandro Firmino da Hora) është një tregtar ambicioz i drogës, i cili përdor Rocket dhe fotot e tij si një mënyrë për të rritur famën teksa një luftë terrenesh shpërthen me rivalin e tij, “Knockout Ned” (Seu Jorge). Filmi është xhiruar në lagjet më të varfëra të Rio-s. 

Nëse nuk dini ç’të shihni: Disa prej filmave më

Burimi: Films Zone

- Advertisment -

Lexoni