Sunday, May 29, 2022

Kur është koha më e mirë për të bërë scrub për fytyrë?

Duhet të bëni scrub në mëngjes nëse:

  1. Zgjoheni me yndyre në të gjithë lëkurën ose zonën T.
  2. Lëkura ndihet e forte, pa jete dhe me qeliza te vdekura (rrjepje).
  3. Në darkë përdorni serume të përqendruara me retionoid ose vitaminë C është e mira që ato serume të bëjnë punën e tyre gjatë natës e në mëngjes të pastrohet mië lëkura.

Duhet të bëni scrub në mbrëmje nëse:

  1. Keni lëkurë sensitive nga dielli, eksfolimi në darkë ndihmon qetësimin dhe riparimin e lëkures gjatë natës.
  2. Nëse vendosni make-up çdo ditë. Scrubi në darkë 2 herë në javë ndihmon pastrimin më në thellësi të lëkures, pastrimin e qelizave të vdekura që dhe ditën tjetër makeupi të qëndrojë më mirë!
  3. Nëse do vendosni një maskë fytyre është mirë që lëkura të pastrohet me scrub përpara aplikimit të maskës që më pas përbërësit e saj të ushqejnë më lehtë atë.
  4. Skeni kohë të bëni scrub në mëngjes.
- Advertisment -

Lexoni