Thursday, May 19, 2022

OBSH: Pandemia mund të marrë fund brenda dy vjetësh

Shefi i Organizatës Botërore për Shëndetësi shpreson se pandemia e koronavirusit do të marrë fund brenda dy vjetësh.

Në një konferencë për media, Tedros Gebregjesus, ka thënë se gripi spanjoll në vitin 1918 zgjati dy vjet, mirëpo shkaku i përparimeve në teknologji bota mund të ndalë virusin në një periudhë edhe më të shkurtë.

Nga virusi spanjoll në vitin 1918 humbën jetën 50 milionë njerëz.

Koronavirusi deri më tani ka lënë të vdekur 800 mijë njerëz dhe ka infektuar 22 milionë të tjerë.

- Advertisment -

Lexoni