Tuesday, May 24, 2022

Limaj: Koalicioni stabil, nuk është koha të diskutojmë për presidentin

Ka përfunduar takimi i thirrur nga kryeministri Avdullah Hoti me partnerët e koalicionit.

Kryetari i Nismës Fatmir Limaj pas përfundimit të takimit me liderët e koalicionit ka thënë se tema kryesore e diskutimit mes tyre ka qenë dialogu me Serbinë dhe takimi i Washingtonit.

Sipas Limajt, ne takim nuk është diskutuar çështja e presidentit. Kreu i Nismës ka thënë se në takim kanë diskutuar edhe për përplasjet mes parterëve të koalicionit.

Ai ka thënë se ka qenë dakordim i përbashkët që në dialog Kosova është e gatshme të marrë pjesë me qëllime të qarta.

Limaj ka shtuar se në dialog do të shkojnë për njohje, dhe nuk do të lejojnë që të bisedohen tema teknike.

Ai ka thënë se qëndrimi i Nismës është që nuk duhet të bisedohet çështja e presidentit sepse sipas tij, vendi ka president, duke shtuar se kjo temë është e turpshme dhe nuk duhet të bisedohet.

“Koalicioni është i qëndrueshëm aq sa ka partneritet”, ka thënë ai.

Përveç Limajt lidhur me takimin nuk janë deklaruar ndonjë prej pjesëmarrësve të tjetër.

- Advertisment -

Lexoni