Koronavirusi ka pushtuar botën, por ka disa shtete që pretendojnë se nuk kanë asnjë rast me Covid-19 që nga nisja e pandemisë.

-Advertisement-

Më poshtë do lexoni listën e 13 shteteve që jetojnë të qetë dhe pa asnjë rast me COVID.

Si është e mundur? Këto janë 13 shtetet që nuk e njohin

Ishujt Kuk – Ishujt në Paqësor mbyllën kufirin me Zelandën e Re kur nisi shtimi i rasteve.

Si është e mundur? Këto janë 13 shtetet që nuk e njohin

Mikronezia – Përbëhet nga 600 ishuj në Oqeanin Paqësor dhe ka 112 000 banorë.

Si është e mundur? Këto janë 13 shtetet që nuk e njohin

Kiribati – Edhe ky ishull ndodhet në Oqeanin Paqësor.

Si është e mundur? Këto janë 13 shtetet që nuk e njohin

 Ishujt Marshall – Përbëhen nga mbi 1000 ishuj në Oqeanin Paqësor, me një popullsi prej 60 000 banorësh

Si është e mundur? Këto janë 13 shtetet që nuk e njohin

Nauru – Ishull në Oqeanin Paqësor

Si është e mundur? Këto janë 13 shtetet që nuk e njohin

Niue – Ishull në Oqeanin Paqësor me më pak se 2000 banorë

Si është e mundur? Këto janë 13 shtetet që nuk e njohin

Koreja e Veriut – Ekspertët e kanë të vështirë të besojnë se në këtë vend nuk ka asnjë rast me koronavirus

Si është e mundur? Këto janë 13 shtetet që nuk e njohin

Palau – Shteti në Oqeanin Paqësor përbëhet nga 500 ishuj dhe 18 000 banorë.

Si është e mundur? Këto janë 13 shtetet që nuk e njohin

Samoa – Ishull polinezian me rreth 200 000 banorë

Si është e mundur? Këto janë 13 shtetet që nuk e njohin

Ishujt Solomon – Shteti me mbi gjysmë milion banorë mori masa të ashpra që në nisje të pandemisë.

Si është e mundur? Këto janë 13 shtetet që nuk e njohin

 Tonga – Shteti polinezian kishte një rast të dyshuar në mars, por autoritetet thanë se bëhej fjalë për alarm fals.

Si është e mundur? Këto janë 13 shtetet që nuk e njohin

Turkmenistani – Ekspertët thonë se është e pamundur të mos ketë asnjë rast me koronavirus. Ky shtet pretendon gjithashtu se nuk ka pasur raste me SIDA.

Si është e mundur? Këto janë 13 shtetet që nuk e njohin

Tuvalu – Ishull polinezian me 10 000 banorë. Njihet si një nga vendet më të vegjël dhe më të largët në botë.