Monday, May 23, 2022

Çifti më i vjetër në botë kanë një moshë të kombinuar prej 214 vjet e 358 ditë.

Julio Ceasar Mora dhe gruaja e tij Waldramina Maclovia Quinteros kanë qenë të martuar për 79 vjet. Ai është 110 vjeç dhe ajo do të mbushë 105 në tetor, duke i bërë ata çiftin më të vjetër të martuar në botë me një moshë të kombinuar prej 214 vjet dhe 358 ditë.

Guinness World Records ka vërtetuar rekordin dhe thotë se ata janë gjithashtu çifti më i vjetër i martuar në botë.

Mora lindi më 10 mars 1910 dhe Quinteros lindi më 16 tetor 1915. Ata u takuan gjatë një pushimi shkollor sepse motra e saj ishte e martuar me kushëririn e tij, sipas një deklarate nga Guinness World Records. Pas shtatë viteve të miqësisë, ata u martuan më 7 shkurt 1941. Ishte një ceremoni intime dhe sekrete me perënditë dhe miqtë e tyre të ngushtë sepse familjet e tyre nuk e miratuan martesën.

“Uniteti i familjes nën rregullat e dashurisë, respektit të ndërsjellë, punës së ndershme dhe edukimit të duhur bazuar në vlerat familjare janë çelës i bashkëjetesës së shëndetshme”, tha çifti në deklaratë.

Ata kanë pesë fëmijë, të cilët u diplomuan nga kolegj dhe tani kanë krijuar një familje të madhe me 11 nipër e mbesa, 21 stërnipa dhe 9 stërnipër e mbesa. Fatkeqësisht djali i tyre më i vjetër vdiq kur ishte 58 vjeç.

Ata të dy ishin mësues derisa dolën në pension. Aura Cecilia, një nga vajzat e tyre, tha se prindërit e saj kënaqen duke shkuar në kinema dhe teatër së bashku, duke u marrë me kopshtari dhe duke darkuar me familjen dhe miqtë.

Ata nuk kanë qenë në gjendje të bëjnë takime kohët e fundit për shkak të pandemisë Covid-19, kështu që ata presin që të ribashkohen me familjen dhe të dashurit e tyre.

- Advertisment -

Lexoni