Sunday, May 29, 2022

EPIK: Katër faktorët që po pengojnë liberalizimin e vizave për Kosovën

Instituti EPIK ka publikuar një studim ku ka paraqitur katër faktorë, sipas së cilës, po pengon liberalizimin e vizave për Kosovën.

“Në kuadër të studimit të fundit kemi identifikuar katër faktorë të cilët janë duke penguar liberalizimin e vizave për Kosovën”, njofton EPIK.

Sipas EPIK, ekzistojnë katër sfidat kryesore me të cilat ballafaqohet Kosova në këtë proces.

1.Mungesa e rezultateve në kuadër të luftës kundër korrupsionit të nivelit të lartë dhe krimit të organizuar

2.Raporti i Vendit 2019 identifikoi sfida të shumta në fushën e sundimit të ligjit

3.Ngecjet në dialogun për normalizimin e marrëdhënieve Kosovë-Serbi

4.Mungesa e vullnetit politik për liberalizim të vizave

Theksohet tutje se me qëllim të adresimit të këtyre sfidave, institucionet duhet të bëjnë progres në katër drejtime

1.Arritja e rezultateve në kuadër të luftës kundër korrupsionit të nivelit të lartë dhe krimit të organizuar

2.Vullneti i qartë politik për reformat e sundimit të ligjit

3.Progres në dialogun për normalizimin e marrëdhënieve, dhe

4.Komunikimi i shtuar me vendet anëtare të BE-së

- Advertisment -

Lexoni