Sunday, May 29, 2022

Hoti uron Gjermaninë në ditën e bashkimit

Kryeministri i Kosovës, Avdullah Hoti, në 30 vjetorin e rënies së murit të Berlinit kujton ribashkimin e Gjermanisë.

“Më 1989, me hapjen e kufirit gjermano – gjerman, shumë njerëz nga Lindja kaluan në Perëndim për të shijuar lirinë. Me këtë akt, ata i thyen edhe barrierat ideologjike e politike për t’i dhënë Gjermanisë një kahje perëndimore dhe për të dhënë kontribut qenësorë në formësimin e Evropës së sotme”.

“Gjermania është një ndër partnerët tanë të pazëvendësueshëm, të cilës i jemi jashtëzakonisht mirënjohës dhe pafundësisht falënderues për kontributin që ka dhënë dhe vazhdon të japë për Republikën e Kosovës”, ka shkruar Hoti në rrjetin social Facebook.

Sot bëhen 30 vjetë nga rënia e murit të Berlinit dhe ribashkimi i Gjermanisë. Më 1989, me hapjen e kufirit gjermano -…

Posted by Avdullah Hoti on Saturday, 3 October 2020
- Advertisment -

Lexoni