Thursday, May 26, 2022

Qytetet shqiptare ku banorët shpenzojnë më shumë për kujdesin e shtëpisë

Në një vrojtim të Institutit të Statistikave (INSTAT) mbi buxhetin e familjeve, vihet re se banorët e Beratit dhe Korçës janë më “të fiksuar” pas shtëpisë, pasi rreth 10% e totalit të buxhetit të tyre mujor për vitin 2019 ka shkuar për mobilje dhe pajisje shtëpiake.

Qytetet shqiptare ku banorët shpenzojnë më shumë për

Pas Beratit, në vendin e dytë renditet Korça, ku 9.2% e shpenzimeve mujore ka shkuar për mirëmbajtjen e shtëpisë. Monitor.al raporton se kjo tendencë e këtyre qarqeve për të shpenzuar në mirëmbajtjen e shtëpisë është e dukshme, pasi banesat dhe oborret kanë më shumë detaje se qarqet e tjera.

Qytetet shqiptare ku banorët shpenzojnë më shumë për

Pas Beratit dhe Korçës, kujdes më të lartë për banesën kanë familjet në qytetin e Gjirokastrës dhe Fierit, të cilat shpenzojnë përkatësisht për të mobiluar dhe mirëmbajtur shtëpinë 8.7% dhe 8.2% nga shpenzimet e tyre mujore.

Artikullin e plotë e lexoni në Monitor.al.

- Advertisment -

Lexoni