Friday, January 28, 2022

Si të gjeni dhe hiqni lidhjet e thyera në uebfaqen e biznesit tuaj

Lidhjet e thyera janë një problem për pronarët e faqeve të internetit sepse ato përfaqësojnë një përvojë të keqe përdoruesi, ndikojnë negativisht në renditjen e motorëve të kërkimit dhe zakonisht tregojnë mungesën e mirëmbajtjes së duhur nga pronarët e uebfaqeve.

Ekzistojnë tre mënyra kryesore për të zbuluar lidhjet e thyera, të ndryshme nga vendi ku ndodh kontrolli. Pronarët e faqeve mund të:

  1. Ekzekutoni kontrolle nga kompjuterat desktop (ose laptop)
  2. Ekzekutoni kontrolle duke përdorur aplikacione online të palëve të treta
  3. Ekzekutoni kontrolle duke përdorur skripte ose shtojca në serverin e web hosting

1. Zbulimi i lidhjeve të thyera përmes softuerit desktop

Ndërsa ka një numër aplikacionesh me pagesë për kontrollimin e lidhjeve të dizajnuara për të ekzekutuar në desktop dhe laptopë, ka disa programe falas në dispozicion për zbulimin e lidhjeve të thyera.

Disa aplikacione janë bërë për Windows, por mund të ekzekutohen nën Wine, WineBottler ose Crossover, si Xenu Link Sleuth.

Kontrollues të tjerë të lidhjeve të thyera janë krijuar për t’u ekzekutuar nën çdo sistem operativ që mbështet një mjedis të veçantë të gjuhës së programimit siç është LinkChecker ose webcheck, të cilat mbështeten në Python.

2. Zbulimi i lidhjeve të thyera përmes aplikacioneve online

Ekzistojnë një numër masiv lidhje kontrollorësh online, me pagesë si dhe falas – duke ju dhënë mundësinë të kontrolloni disa faqe, por më pas do të duhet të paguani një tarifë për të kontrolluar të gjitha faqet e një uebfaqe.

Kontrollimi i faqeve individuale për lidhje të thyera është i shkëlqyeshëm, nëse keni vetëm një numër të vogël faqesh. Për këtë situatë, W3C Link Checker është një opsion falas.

Kontrolluesi i lidhjeve të thyera Ahrefs ju lejon të kontrolloni një uebfaqe, të merrni një raport të 10 lidhjeve të para të thyera falas, pastaj të paguani disa dollarë për një provë që mundëson veçori të plota (para se të shkoni deri në çmimin e plotë).

SEO Spider është pjesë e Screaming Frog, një aplikacion online me abonim vjetor premium që ju tregon shumë më tepër sesa thjesht lidhjet e thyera.

Ky është një artikull i botuar më parë në blogun e Hostinkos. Vazhdo leximin në blog: https://bit.ly/3u6MfDw

- Advertisment -

Lexoni