Monday, August 8, 2022

7 këshilla për ta bërë uebfaqen e biznesit tuaj responsive

Nëse akoma keni një faqe interneti jo responsive, biznesi juaj online ka një disavantazh serioz. Uebfaqet responsive janë thelbësore nëse doni që biznesi juaj online të ketë sukses.

Vizitorët nga pajisjet celulare shpesh i braktisin këto uebfaqe sapo të zbarkojnë, që do të thotë se mund të humbni deri në 60% të trafikut tuaj. Në të njëjtën kohë, motorët e kërkimit po zvogëlojnë rankimet për uebfaqet që nuk janë responsive, gjë që zvogëlon edhe më shumë numrin e vizitorëve.

Çfarë është një faqe interneti responsive?

Një faqe interneti responsive është një term tjetër për një faqe miqësore me celularin. Me fjalë të tjera, uebfaqja është dizajnuar dhe zhvilluar që të shfaqet ndryshe në pajisje të ndryshme. Mund të detektojë se çfarë pajisje po përdor dikush dhe e bën veten të shfaqet në formatin më të përshtatshëm. Në këtë mënyrë, çfarëdo pajisje që përdoret, e gjithë përmbajtja e uebfaqes shfaqet në një mënyrë që mund të shihet, navigohet dhe ndërveprohet me lehtësi.

Pse faqet e internetit responsive janë të rëndësishme

Duke kaluar në një dizajn responsiv, uebfaqja juaj do të renditet më mirë në motorët e kërkimit dhe përdoruesit do të qëndrojnë në vend për më gjatë. Kjo përfundimisht çon në rritjen e trafikut dhe norma më të mira të konvertimit. Në të njëjtën kohë, ju u ofroni klientëve një përvojë shumë më të mirë të shfletimit e cila i inkurajon ata të kthehen në uebfaqen tuaj dhe të pëlqejnë ju në mediat sociale.

7 këshillat tona për një faqe interneti responsive

Nëse nuk jeni azhurnuar ende në një uebfaqe responsive, këshillat në vazhdim do t’ju ndihmojë të vendosni gjërat në rregull.

1. Kontrolloni sa responsive është uebfaqja juaj

Pika fillestare për krijimin e një uebfaqe responsive është të kontrolloni sa responsive është uebfaqja juaj tashmë. Ju mund të gjeni se vetëm elementë të veçantë kanë nevojë për përshtatje në vend që të kenë nevojë për një përditësim të tërë të uebfaqes.

Ekzistojnë një numër mjetesh të mira online që mund të përdorni për këtë dhe shumica e tyre janë falas. Mjeti i parë që duhet të përdorni është Google’s Mobile-Friendly Test. Thjesht shkruani URL -në e faqes tuaj të internetit dhe do të testojë se sa lehtë vizitorët mund ta përdorin uebfaqen tuaj në një pajisje celulare.

Lajmi i mirë është se nëse e kaloni testin e Google, uebfaqja juaj do të renditet më mirë në Google dhe motorët e tjerë të kërkimit.

2. Merrni kontroll me CSS dhe HTML

CSS dhe HTML janë thelbësore për krijimin e një uebfaqe responsive të WordPress. Kodimi CSS është i nevojshëm për elementët HTML që bëjnë që uebfaqja të shfaqet ndryshe në pajisje të ndryshme. Duke përdorur një kombinim të CSS3 dhe HTML5, zhvilluesit mund të krijojnë modele të jashtëzakonshme që punojnë me responsivitet në kompjuterë, telefona dhe tableta.

Nëse nuk jeni ekspert në kodim, mos u shqetësoni, ne do t’ju tregojmë mënyra alternative për t’u përgjigjur më poshtë.

3. Përdorni rrjeta (grids) për një dizajn miqësor me celularin

Një uebfaqe responsive duhet të përshtatet me çdo madhësi të ekranit dhe grids luajnë një rol të rëndësishëm në mundësimin e ndryshimit të madhësisë së përmbajtjes në një mënyrë që i përshtatet ekranit. Nëse jeni duke kërkuar një sistem grids për paraqitjen tuaj responsive, provoni Bootstrap.

4. Optimizoni imazhet e uebfaqes tuaj

Marrja e imazheve që të përshtaten me ekrane të ndryshëm është një nga problemet më sfiduese për zhvilluesit e uebfaqeve responsive. Për ta arritur këtë në mënyrë efektive, është e rëndësishme të optimizoni imazhet në mënyrë që të zvogëloni çdo çështje të shkallëzimit. Mund të ndihmojë gjithashtu në zvogëlimin e gjerësisë së brezit.

Kodimi për krijimin e imazheve responsive është relativisht i thjeshtë:

Ky është një artikull i botuar më parë në blogun e Hostinkos. Vazhdo leximin në blog: https://bit.ly/3ELNjkU

- Advertisment -

Lexoni