Monday, August 8, 2022

Si të fitoni menjëherë para nga webfaqja apo blogu juaj

Ndryshe nga bloget e korporatave të cilat janë krijuar për të promovuar një biznes, individët krijojnë blogje personale për një sërë arsyesh. Sidoqoftë, për shumë blogerë, qëllimi është të krijojnë një blog që mund të krijojë të ardhura. Megjithëse nuk ka një formulë magjike për t’ju ndihmuar të merrni miliona vizitorë dhe sponsorizim nga markat kryesore, ka disa mënyra për të fituar para nga blogu juaj, që në fillim, dhe në këtë postim, ne do t’ju tregojmë se cilat janë.

1. Bëni para nga shfaqja e reklamave

Shfaqja e reklamave në blogun tuaj është një mënyrë e thjeshtë për të filluar të gjeneroni të ardhura dhe atë që shumica e blogerëve përfitojnë. Nëse jeni një lexues i rregullt i blogeve të tjera, do t’i keni parë këto reklama me banner dhe tekst të shfaqur në header, footer, shiritin anësor dhe midis paragrafëve në postime.

Mënyra se si fitoni para nga këto reklama është përmes asaj që njihet si Pagesa për Klikim (Pay Per Click – PPC). Kjo do të thotë që sa herë që një vizitor në uebfaqen tuaj klikon në një reklamë, do të paguheni. Shuma për klikim nuk do të jetë shumë dhe do të ndryshojë në varësi të reklamës që shfaqet. Sidoqoftë, sa më shumë trafik që merrni dhe sa më shumë klikime bëjnë vizitorët, aq më shumë të ardhura do të krijoni.

Programi më i njohur PPC është Google AdSense i cili është falas për t’u bashkuar. Pasi të jeni regjistruar, do t’ju furnizojë me një pjesë të vogël të kodit të cilën mund ta vendosni në uebfaqen tuaj dhe kjo mundëson shfaqjen e reklamave. Kodi përdor mësimin e makinerisë për të shfaqur reklamat në të cilat ka shumë të ngjarë të klikohen. Reklama të ndryshme do të shfaqen për secilin përdorues që viziton uebfaqen, bazuar në përmbajtjen e uebfaqes tuaj dhe në sjelljen e fundit të përdoruesit online. Ju keni mundësinë e bllokimit të reklamave që nuk dëshironi të shfaqen.

Nëse nuk doni të shkoni me Google, alternativa më e mirë është të shkoni me Media.net që është alternativa Bing. Sidoqoftë, ka shumë kompani të tjera reklamuese që mund të përdorni.

Nëse shfaqni reklama PPC, e vetmja gjë që nuk duhet të bëni është të klikoni në çdo reklamë në blogun tuaj në mënyrë që të paguheni. Është mashtrim – dhe për shkak se adresa juaj IP është e regjistruar, kompanitë do ta zbulojnë. Çdo e ardhur që gjeneroni do të mbahet, llogaria juaj do të çaktivizohet përgjithmonë dhe nuk do të jeni në gjendje të hapni një të re – kurrë.

2. Filloni marketingun affiliate

Ndërsa PPC është një vend i mirë për të filluar, ju potencialisht mund të fitoni shumë më tepër nga marketingu affiliate. Shumë biznese drejtojnë programe bashkëpunimi dhe këto gjithashtu kërkojnë që ju të vendosni reklama ose lidhje teksti në uebfaqen tuaj. Dallimi kryesor, megjithatë, është se në mënyrë që të paguhen, jo vetëm që klienti duhet të klikojë në lidhje, ai gjithashtu duhet të bëjë një blerje. Lajmi i mirë, megjithatë, është se pagesa që merrni është shumë më e lartë se ajo që merrni për një klikim PPC.

Pagesa nga marketingu affiliate zakonisht quhet komision sepse llogaritet si përqindje e çmimit të shitjes. Në këtë kuptim, sa më shumë produkte dhe shërbime të shtrenjta të promovoni, aq më shumë mund të fitoni nga çdo blerje.

Tarifat e komisionit mund të ndryshojnë nga sektori në sektor dhe në periudha të ndryshme të vitit. Sidoqoftë, në përgjithësi, produktet fizike zakonisht ofrojnë midis 2% deri 10% dhe, zakonisht, rreth 5% të çmimit të produktit. Produktet jo fizike, të tilla si shkarkimet e softuerit, mund të fitojnë tarifa shumë më të larta, midis 25% dhe 75% dhe, zakonisht, rreth 50% të çmimit. Shpesh normat më fitimprurëse janë për shitjen e shërbimeve afatgjata, të tilla si anëtarësimet, hipotekat dhe madje edhe web hosting.

Për shumë blogerë, programi filial i zgjedhur është Amazon Associates. Meqenëse Amazon është shumë i besuar nga përdoruesit e tij, normat e blerjes për klikimet janë të mira në krahasim me uebfaqet e tjera. Ai gjithashtu paguan komision deri në 10% për çdo produkt që blejnë përdoruesit dhe ju mund të fitoni të ardhura nga uebfaqet ndërkombëtare të Amazon, jo vetëm Amazon.co.uk ose Amazon.com.

eBay ka një program të ngjashëm të quajtur eBay Partner Network dhe gjithashtu mund të regjistroheni me kompanitë e menaxhimit të affiliate të tilla si Webgains ose Affiliate Window. Disa kompani nuk përdorin menaxherë affiliate dhe drejtojnë programet e tyre. Detajet se si të bashkoheni gjenden zakonisht në faqen e tyre të internetit.

Për të shfrytëzuar sa më shumë marketingun tuaj të filialeve, sigurohuni që të shfaqni reklama për kompanitë, produktet e të cilave janë të lidhura me përmbajtjen e blogut tuaj.

Ky është një artikull i botuar më parë në blogun e Hostinkos. Vazhdo leximin në blog: https://bit.ly/3CATre3

- Advertisment -

Lexoni