Friday, January 28, 2022

8 këshilla cPanel për të thjeshtuar menaxhimin e uebfaqes tuaj

Kur bëhet fjalë për hostimin e bazuar në Linux, cPanel është paneli i zgjedhur i kontrollit për webmasterët, duke kombinuar funksionalite të pashembullta me lehtësinë e përdorimit.

cPanel ofron një mori mjetesh dhe aplikacionesh të dobishme për ta bërë menaxhimin e faqeve të internetit më të lehtë dhe më të përshtatshëm. Thënë kështu, cPanel ka aq shumë për të ofruar sa shumë përdorues nuk zbulojnë kurrë të gjitha tiparet e tij të shkëlqyera dhe mund të humbasin gjëra që e bëjnë menaxhimin e uebfaqes më të thjeshtë.

Për t’ju ndihmuar, ne kemi bashkuar këto këshilla të cilat ju tregojnë se si të kurseni kohë dhe të menaxhoni uebfaqen tuaj në mënyrë më efektive.

1. Instaloni aplikacionet me lehtësi

Mjeti App Installer i cPanel e bën shumë të lehtë zgjedhjen e aplikacioneve që dëshironi të instaloni dhe menaxhoni në faqen tuaj të internetit ose llogarinë e hosting. Ju mund të zbuloni se cilat aplikacione janë në dispozicion në Shfletuesin e Aplikacioneve dhe t’i përdorni këto për t’ju ndihmuar të ju japin funksionalitetin dhe mjetet që ju nevojiten për ta bërë faqen tuaj të suksesshme.

2. Shtoni domenë të rinjë në llogarinë tuaj

Nëse dëshironi të përdorni disa faqe interneti nga një llogari e vetme hosting, atëherë mjeti Addon Domains i cPanel është mënyra më e lehtë për ta bërë këtë. Thjesht gjeni mjetin Addon Domains në shiritin e menusë së sipërme dhe plotësoni detajet.

3. Analitikë e integruar

Ndërsa të gjithë e dinë për Google Analytics, jo të gjithë kanë kohën ose dinë si ta vendosin atë në faqen e tyre të internetit. Për fat të mirë, cPanel vjen me AWStats, një mjet analitik me burim të hapur që siguron të dhëna të shkëlqyera mbi vëllimin dhe burimet e trafikut dhe madje ju bën të ditur për trafikun jo-njerëzor siç janë botët të cilët përdoren nga motorët e kërkimit dhe, për fat të keq, hakerat.

4. Menaxhoni skedarët tuaj

Ky është një artikull i botuar më parë në blogun e Hostinkos. Vazhdo leximin në blog: https://bit.ly/3i3QlqV

- Advertisment -

Lexoni