Friday, January 28, 2022

10 kërkesa që duhet të keni për një uebfaqe të re biznesi

Ka shumë gjëra për t’u marrë parasysh kur filloni një uebfaqe të re biznesi, kështu që është thelbësore që t’i nisni gjërat në fillimin e duhur.

Nëse doni të nxisni biznesin tuaj përpara, faqja juaj e internetit duhet të plotësojë të njëjtat standarde si konkurrentët tuaj. Këtu janë 10 veçoritë thelbësore për të cilat ka nevojë faqja juaj.

1. Një emër domeni të personalizuar

Një nga elementët më të rëndësishëm për sukses online është emri i domain -it që zgjidhni për faqen tuaj të internetit. Nëse nuk jeni të njohur me termin “domain name”, në thelb do të thotë adresa juaj e internetit, p.sh., “mybusiness.com”.

Emrat e domeneve përbëhen nga dy pjesë, emri i cili shkon para pikës (mybusiness) dhe prapashtesa e domenit e cila shkon pas tij (com). Kur vendosni një emër domain, do të keni një zgjedhje mbi të dyja këto.

Një faktor kryesor në zgjedhjen tuaj të domenit duhet të jetë emri i kompanisë tuaj pasi kjo do të shoqërojë faqen tuaj të internetit me markën tuaj. Pika të tjera për t’u marrë parasysh janë mbajtja e tij aq e shkurtër sa të mbahet mend, i lehtë për t’u shtypur (veçanërisht në një telefon) dhe nëse duhet të përfshini fjalë kyçe ose vendndodhje.

2. Dizajn miqësor me pajisjet mobile

Me 60% të sërfit të bërë në telefonat celularë, një faqe interneti miqësore me celularin është një domosdoshmëri absolute për bizneset. Pa njërën, motorët e kërkimit do të nënvlerësojnë faqen tuaj të internetit dhe çdo vizitor nga pajisje mobile që do të gjeni do ta ketë përmbajtjen aq të vështirë për t’u lexuar, saqë ata shpejt do ta braktisin uebfaqen tuaj.

Një faqe interneti miqësore për pajisje mobile, e njohur gjithashtu si një faqe responsive, është ajo që modifikon shfaqjen e saj për pajisje të ndryshme. Pra, pavarësisht se cilin model të telefonave inteligjentë ose tabletëve po përdor një vizitor, gjithçka mund të shikohet dhe navigohet lehtë. Përveç ekranit, faqet miqësore për pajisjet mobile duhet të përshtaten me teknologjinë e përdorur nga telefonat inteligjentë dhe të jenë në gjendje të ngarkohen shpejt në rrjetet më të vjetra, më të ngadalta 3G dhe wi-fi publike.

3. Kohë të shpejtë të ngarkimit

Kohët e ngadalta të ngarkimit kanë një efekt jashtëzakonisht negativ në performancën e një faqe interneti. Jo vetëm që motorët e kërkimit do t’i rendisin uebfaqet tuaja më poshtë, por ka dëshmi statistikore që përdoruesit do të braktisin uebfaqen tuaj nëse duhet të presin.

Ka shumë gjëra që mund të ngadalësojnë faqen tuaj. Ju gjithashtu duhet të hostoni uebfaqen tuaj me një ofrues i cili përdor web serverë me performancë të lartë, të optimizuar.

4. Optimizimi i motorëve të kërkimit (SEO)

Optimizimi i motorëve të kërkimit është procesi i krijimit të faqes tuaj të internetit për të funksionuar mirë në motorët e kërkimit. Sa më mirë ta bëni këtë, aq më shumë shanse keni për të marrë më shumë vizitorë që dëshironi në faqen tuaj të internetit. Faqet e optimizuara mirë mund të shohin një rritje masive si në trafik ashtu edhe në shitje.

Ekzistojnë tre drejtime për SEO: on-site, on-page and off-site. Çdo fillesë përqendrohet në kritere të ndryshme që përdorin motorët e kërkimit për të renditur faqet në rezultatet e tyre të kërkimit.

On-site SEO kërkon që faqja juaj të ngarkohet shpejt, të jetë miqësore me celularin, të navigohet lehtë dhe të strukturohet në atë mënyrë që motorët e kërkimit të gjejnë dhe indeksojnë të gjithë përmbajtjen që publikoni.

On-page SEO është krijuar për të lejuar motorët e kërkimit të kuptojnë përmbajtjen e secilës faqe, postim dhe produkt në uebfaqen tuaj. Kjo kërkon që ju të përdorni fjalë kyçe përkatëse dhe fjalë temash në tituj, tituj, meta -përshkrime dhe përmbajtje të përgjithshme. Për të qenë më i suksesshëm, do t’ju duhet të hulumtoni fjalët kyçe që klientët po përdorin në kërkimet e tyre.

Ky është një artikull i botuar më parë në blogun e Hostinkos. Vazhdo leximin në blog: https://bit.ly/3i9O8uc

- Advertisment -

Lexoni