Monday, August 8, 2022

Pse keni nevojë për një certifikatë SSL

Arsyeja numër një që çdo pronar i uebfaqes duhet të ketë SSL është të parandalojë që klientëve të tyre t’ju vidhen të dhënat financiare. Detajet e kartës së kreditit, informacionet personale dhe fjalëkalimet janë të gjitha në rrezik vjedhjeje ndërsa janë të pakriptuara. Sidoqoftë, nëse kjo nuk është nxitje e mjaftueshme, ekziston gjithashtu rreziku i gjobave të mëdha nëse të dhënat vidhen sepse nuk keni respektuar rregulloret siç janë PCI ose GDPR.

Një arsye tjetër shumë e mirë është se mospasja e SSL mund të rrezikojë reputacionin tuaj online. Pothuajse të gjithë e dinë se ka rreziqe që lidhen me blerjet online dhe kur kompanitë me besim të lartë si Google ose Microsoft fillojnë t’ju paralajmërojnë se nuk është e sigurt të jepni të dhënat tuaja personale ose financiare në një faqe interneti, ka të ngjarë të merrni parasysh.

Ikona e dryit e parë në fillim të shiritit të adresave të një shfletuesi tani është një simbol i njohur botërisht që i thotë përdoruesit se uebfaqja është e sigurt. Nëse nuk është kështu, do të shfaqë një ikonë informacioni dhe, në disa rrethana, edhe tekstin “jo i sigurt”. Kur një përdorues nuk sheh një dry, shanset tuaja për t’i shitur atij janë shumë më të ulëta dhe kjo mund të ketë një ndikim shkatërrues në shitjet tuaja online.

Ky është një artikull i botuar më parë në blogun e Hostinkos. Vazhdo leximin në blog: https://bit.ly/3imNyJH

- Advertisment -

Lexoni