Friday, June 24, 2022

5 mjete falas për të testuar nëse dizajni i webfaqes është responsiv

Dizajni responsiv i uebit është një dizajn që plotëson plotësisht nevojat e përdoruesve dhe shfaqet pa asnjë problem në çdo lloj pajisje dhe shfletues. Paraqitja duhet të përshtatet automatikisht me madhësi dhe aftësi të ndryshme të pajisjeve të ndryshme, duke marrë parasysh që përdoruesi nuk përdor “klikime”, por “prekje”.

Kjo ju lejon të shfaqni në mënyrë të barabartë përmbajtjen, imazhet dhe videon në webfaqen tuaj në mënyrë të pavarur në madhësinë e ekranit dhe fuqinë e pajisjes.

Për të siguruar përvojën më të mirë të mundshme të përdoruesit për përdoruesit tuaj, shmangni problemet me responsivitetin e webfaqes suaj. Opsioni më i mirë është të bëni testimin e dizajnit responsiv.

Testimi i një dizajni responsiv të uebit përfshin kontrollimin:

  • a janë të gjitha lidhjet dhe URL-të e njëjta, pavarësisht nga shfletuesit dhe pajisjet e ndryshme?
  • a ngarkohet webfaqja ndryshe në pajisje të ndryshme?
  • a ndryshon shpërndarja dinamike e përmbajtjes pas ndryshimeve të rezolucionit të ekranit?

Ekzistojnë dy mënyra të zakonshme për të testuar webfaqen tuaj responsive:

  1. Përdorni mjete speciale për t’ju ndihmuar ta bëni këtë.
  2. Përdorni shfletuesin tuaj, për shembull, Google Chrome, për ta kontrolluar atë.

5 mjetet kryesore për të testuar një dizajn responsiv të uebit

Responsinator

Responsinator është ndoshta një nga mjetet më të lehta. Ai ju tregon se si webfaqja juaj do të shikojë lloje specifike të pajisjeve. Futni URL-në e webfaqes tuaj dhe prisni disa sekonda për të parë të dhënat në lidhje me webfaqen tuaj. Mjeti tregon pamjen portrait dhe landscape në pajisje të ndryshme.

ViewPort Resizer

ViewPort Resizer është një shtesë për shfletuesit që ju jep mundësinë të shihni se si duket webfaqja juaj në formate të ndryshme. E tëra çfarë ju duhet të bëni është thjesht të instaloni këtë shtesë. Mund të aplikoni 47 opsione për madhësitë e ekranit.

Screenfly

Ky është një artikull i botuar më parë në blogun e Hostinkos. Vazhdo leximin në blog: https://bit.ly/3yu5kl1

<.>

- Advertisment -

Lexoni