Thursday, July 7, 2022

Fluksi i turistëve nga Kosova – Ata që kanë shenja, të mos nisen drejt Shqipërisë

Mjeku i njohur, Pëllumb Pipero, ka deklaruar se duhet të kufizohen edhe lëvizjet e personave që vijnë nga Kosova për të kaluar disa ditë pushimi në bregdetin shqiptar.

Për mjekun Pipero, kufizimet nuk janë të nevojshme për sa kohë që njerëzit ndërgjegjësohen dhe zbatojnë rregullat e thjeshta të vendosjes së maskës, distancimit dhe higjienës.

Ai ka theksuar se ata që kanë shenjat të virusit, nuk duhet të nisen drejt Shqipërisë.

“E gjithë bota është në një varkë të madhe. Të gjithë na ka në dorë maska, kudo që jemi. Të gjithë kanë të njëjtat rregulla.

Nëse i respektojmë këto masa, nuk duhet të kemi frikë që bashkëkombasit tanë të vijnë këtu. Por, duhet t’i këshillojmë që nëse kanë shenja të mos nisen.

Të tjerët të mos i kufizojmë, pasi përfitojnë shumë nga deti dhe dielli”, tha Pipero për A2.

Ndërkohë, COVID-19 vijon të përhapet gjerësisht në Shqipëri.

Ministria e Shëndetësisë bëri me dije ditën e djeshme se së fundmi janë konfirmuar 127 persona të infektuar dhe 6 pacientë kanë humbur jetën.

- Advertisment -

Lexoni