Wednesday, May 25, 2022

VIDEO/ Pandemia pasuroi të pasurit e varfëroi të varfërit

Dhjetë njerëzve më të pasur në botë u është shtuar pasuria për më shumë se dyfish, duke arritur vlerën e përgjithshme të 1.5 trilion dollarëve amerikanë gjatë pandemisë së COVID-19, teksa shkallët e varfërisë janë rritur – sipas një studimi të ri, të publikuar nga organizata ndërkombëtare e ndihmave, Oxfam. Abby Maxman, shefe ekzekutive e Oxfam America, ka thënë se pabarazia në qasje në vaksina ka thelluar ndarjen mes të pasurve dhe të varfërve, ndërsa u ka bërë thirrje organizatave të vaksinave që t’i shpërndajnë recetat e prodhimit

- Advertisment -

Lexoni