Friday, June 24, 2022

Roli dhe rëndësia e menaxherit të projektit në procesin e zhvillimit të uebit

Kur bizneset kuptojnë se kanë nevojë për një prani të fortë online, ata punësojnë web zhvillues për ta krijuar atë. Në procesin e zhvillimit të uebit, ka një rol të rëndësishëm që përshtatet ashtu si pjesa që mungon në enigmë – menaxheri i projektit.

Nëse zgjedhni një kompani të zhvillimit të uebit në vend të një freelancer-i, me shumë mundësi do t’ju ofrohen shërbimet e një menaxheri projekti. Kjo është veçanërisht e zakonshme me ekipet e dedikuara të zhvillimit që punojnë vetëm në projektin tuaj për një kohë të gjatë.

Ne vendosëm të hedhim dritë mbi këtë temë dhe të diskutojmë rolin e menaxherit të projektit në zhvillimin e uebit.

Këtu janë vetëm disa gjëra për të cilat një menaxher i projektit është përgjegjës:

 • sigurimi i komunikimit të këndëshëm midis klientit dhe zhvilluesve
 • prioritizimi i kërkesave dhe detyrave të projektit
 • shpërndarja e burimeve
 • vlerësimi i kohës
 • raportimi mbi progresin
 • ndjekja e orarit të punës
 • krijimi i një atmosfere të favorshme në ekip
 • sigurimi që pritshmëritë e klientit të përmbushen
 • sigurimi që të respektohen afatet
 • sigurimi që buxhetet të përmbushen
 • zgjidhja e problemeve të ndryshme
 • dihmon me zhvillimin, testimin dhe ‘deployment’ kur është e nevojshme

Ky është një artikull i botuar më parë në blogun e Hostinkos. Vazhdo leximin në blog: https://bit.ly/3y5vwSN

<.>

- Advertisment -

Lexoni