Saturday, June 25, 2022

9 këshilla si të shpejtoni uebfaqen tuaj të WordPress

Shpejtësia e ngarkimit të uebfaqes ndikon në gjithçka, nga përvoja e përdoruesit deri te normat e konvertimit.

Nëse lihet pa mirëmbajtjen e duhur, çdo platformë WordPress do të bëhet më e ngadaltë me kalimin e kohës. Uebsajti i ngadaltë ju kushton para dhe ul normat tuaja të konvertimit.

Ekipi i Hostinkos kanë përgatituar këtë udhëzues se si të përshpejtoni uebfaqen tuaj në WordPress.

Çfarë ngadalëson shpejtësinë e webfaqes në WordPress?

Të kuptuarit e arsyeve të ngarkimit të ngadaltë të uebfaqes është çelësi për përmirësimin e performancës. Shkaqet kryesore për një uebfaqe të ngadaltë të WordPress janë:

  • web host i dobët – kur web hosti juaj nuk është konfiguruar siç duhet, mund të dëmtojë shpejtësinë e ngarkimit të uebfaqes suaj
  • nuk ka konfigurim të WordPress – nëse uebfaqja juaj nuk po shërben faqe të cach-uara, do të mbingarkojë serverin tuaj
  • kapaciteti i madh i uebfaqes – nëse imazhet nuk janë të kompresuara dhe optimizuara, do të duhet më shumë kohë për të ngarkuar një uebfaqe
  • nuk ka shtojca për rritjen e shpejtësisë – nëse nuk jeni duke përdorur shtojca për rritjen e shpejtësisë, faqja juaj e internetit e WordPress mund të ngadalësohet ndjeshëm

Si të shpejtojmë faqen e internetit të WordPress?

Tani le të hedhim një vështrim më të afërt se si të shpejtojmë faqen e internetit të WordPress.

Këshilla #1. Përdorni versionin më të fundit të CMS për të shpejtuar uebfaqen në WordPress.

Përditësimet e WordPress lëshohen shpesh. Çdo përditësim jo vetëm që ofron veçori të reja, por gjithashtu rregullon çështjet e sigurisë dhe defektet. Tema dhe shtojcat tuaja të WordPress duhet gjithashtu të përditësohen rregullisht.

Është përgjegjësia juaj e drejtpërdrejtë të mbani uebfaqen tuaj të WordPress, temën dhe shtojcat të përditësuara në versionet më të fundit. Neglizhimi i këtyre përgjegjësive mund ta bëjë uebfaqen tuaj të ngadaltë dhe të prekshme ndaj hakerave dhe kërcënimeve të sigurisë.

Këshilla #2. Zgjidhni një server të besueshëm të web hostimit.

Shërbimi juaj i hostimit të WordPress ndikon në performancën e faqes së internetit. Ekzistojnë tre opsione të ndryshme të web hosting: i përbashkët (ang. shared hosting), i dedikuar (ang. dedicated server) dhe VPS (Virtual Private Server). Hostimi i përbashkët ofron grupin më themelor të shërbimeve dhe nuk është në gjendje të trajtojë deri në një masë trafikun e lartë. Një VPS (server privat virtual) ofron gjithashtu një server të përbashkët, megjithatë, çdo përdorues ka pjesën e tij. Një server i dedikuar i dedikohet një përdoruesi, por kërkon shërbime profesionale të mirëmbajtjes.

Këtu në Hostinkos, ne ofrojmë zgjidhje të sigurta dhe fleksibile të web hostimit për faqet e internetit të WordPress.

Këshilla #3. Përdorni shtojcat e WordPress që rritin shpejtësinë e shkarkimit

Shtojcat e WordPress zgjerojnë funksionalitetin e faqeve të internetit. Repozitori zyrtar i shtojcave aktualisht ofron mbi 75,000 shtojca për pothuajse çdo veçori. Ekipi i Hostinkos përgatiti një listë të shtojcave të WordPress që ndihmojnë në përshpejtimin e faqes suaj të internetit.

  • WP Fastest Cache
  • W3 Total Cache
  • WP Super Minify
  • WP Smush.it

Këshilla #4. Shmangni një madhësi të tepërt DOM

Ky është një artikull i botuar më parë në blogun e Hostinkos. Vazhdo leximin në blog: https://bit.ly/3zPPPVd

</>

- Advertisment -

Lexoni