Saturday, June 25, 2022

Si të ulni Bounce Rate në uebfaqen e biznesit tuaj?

Një normë e lartë e kërcimit (ang. bouce rate) është vrasësi më i zakonshëm i konvertimit. Bounce Rate i tregon Google shumë për cilësinë e uebfaqes suaj dhe nëse norma e kërcimit (bounce rate) është shumë e lartë, mund ta gjeni veten duke u renditur poshtë në rezultatet e kërkimit.

Sot ne ndajmë disa këshilla dhe strategji se si të reduktoni bounce rate dhe të mbani vizitorët në uebfaqen tuaj.

Çfarë është bounce rate?

Përpara se të zhyteni në mënyrat për të reduktuar normën e kërcimit, është e rëndësishme të kuptoni se çfarë është dhe si llogaritet.

Google e përcakton normën e kërcimit si një seancë me një faqe në uebfaqen tuaj. Me fjalë të tjera, nëse një përdorues viziton ndonjë nga faqet tuaja dhe largohet pa shkuar në faqen tjetër, është një kërcim. Një normë më e lartë e kërcimit do të thotë që ju nuk e keni bindur vizitorin të qëndrojë dhe të bëjë një veprim (d.m.th. të regjistrohet, të blejë, etj.).

Çfarë është një normë e mirë e kërcimit?

Në përgjithësi, norma e kërcimit vlerësohet si më poshtë:

  • më shumë se 80% është shumë e keqe
  • 70 – 80% janë e varfër (ang. poor)
  • 50-70% është mesatare (ang. average)
  • 30-50% është e shkëlqyer (ang. excellent)
  • 20% ose më pak ka të ngjarë një gabim gjurmimi

Në fakt, shkalla e kërcimit varet nga industria dhe lloji i uebfaqes që keni.

Një normë më e lartë se mesatarja mund të shkaktohet nga mungesa e faqeve kryesore, koha e ngadaltë e ngarkimit, navigimi i dobët, përvoja e keqe e përdoruesit, mungesa e thirrjes së qartë për veprim, etj.

Tani është koha për të zbuluar se si të zvogëloni normën e kërcimit në uebfaqen tuaj.

Veprimt për të ulur normën e kërcimit

#1 Përshpejtoni faqen tuaj të internetit

Përdoruesit nuk duan të humbin kohë duke pritur që faqja e internetit të ngarkohet. Sipas Kissmetrics, 47% e konsumatorëve presin që një faqe internet të ngarkohet në 2 sekonda ose më pak dhe 40% e njerëzve braktisin një faqe interneti që kërkon më shumë se 3 sekonda për t’u ngarkuar.

Përdorni mjete si Google Page Speed për të kontrolluar dhe optimizuar shpejtësinë e ngarkimit të uebfaqes tuaj. Për të krijuar faqen tuaj të internetit, duhet të kompresoni imazhet, të bëni një pastrim kodi dhe shumë më tepër.

#2 Krijoni thirrje të qarta për veprim

A janë qartësisht të dukshëm butonat e thirrjes për veprim (CTA)? CTA mund të shfaqet më shpesh në titull ose në tekstin e butonit, megjithatë, ato duhet të ndryshojnë nga pjesa tjetër e elementeve të faqes. Tregojuni drejtpërdrejt vizitorëve tuaj se çfarë dëshironi që ata të bëjnë, p.sh. regjistrohu, blej etj.

Nëse i keni tërhequr tashmë vizitorët tuaj me dizajn tërheqës dhe përmbajtje interesante, mos i humbisni ata për shkak të thirrjes së dobët për veprim. Butoni juaj CTA duhet t’i detyrojë vizitorët ta klikojnë atë dhe të shohin se çfarë është më pas.

Çdo sekondë e shpenzuar në faqen tuaj të internetit do të përmirësojë shkallën tuaj të konvertimit dhe do të zvogëlojë normën tuaj të kërcimit. Dhe një thirrje për veprim është një mjet i mirë për të udhëhequr vizitorët tuaj nga një faqe interneti në tjetrën.

#3 Përmirësoni përvojën e përdoruesit

Ky është një artikull i botuar më parë në blogun e Hostinkos. Vazhdo leximin në blog: https://bit.ly/3nlX16t

</>

- Advertisment -

Lexoni