Tuesday, May 24, 2022

A e dini se…?

Shpesh kur dëgjojmë ndonjë risi për ne, por e cila në fakt përbën një të vërtetë ne mund të shtangemi. Më poshtë, ua prezantojmë disa nga faktet – A e dini se?

Rreth 11% e njerëzve janë majtakë

Muaji gusht ka përqindjen më të lartë të lindjeve

Një mesatare tregon se njeriu mund të bie në gjumë për 7 minuta

Ariu ka 42 dhëmbë

Syri i strucit është më i madh sesa truri i tij

Limoni përmban më shumë sheqer sesa dredhëza 

8% e njerëzve kanë një bri shtesë në pjesën poshtë qafës

85 % e jetës bimore është zbuluar në oqean

Alfabeti havaian ka 13 shkronja

Në Itali, emri i Mickey Mouse është ‘Topolino’

Gjaku i karavidheve është i pangjyrë, por kur i ekspozohet oksigjenit bëhet i kaltër

Armarmillos kanë 4 bebe në të njëjtën kohë dhe të gjithë të të njëjtës gjini 

Fluturimi më i gjatë i regjistruar i një pulë ishte 13 sekonda

Zogjtë kanë nevojë për gravitet për t’u gëlltitur

Shkronja më e përdorur në alfabet është “E”

Tri gjuhët që fliten më shumë në botë janë Kinezisht, Spanjisht dhe Anglisht.

- Advertisment -

Lexoni