Saturday, June 25, 2022

10 mënyra për të kontrolluar nëse webfaqja biznesit tuaj është e vjetëruar

Çdo platformë ka nevojë për përditësime të rregullta në mënyrë që të jetë në hap me kohën. Teknologjia evoluon, kështu që faqja juaj e internetit duhet të ndjekë të gjitha kërkesat më të fundit të teknologjisë në mënyrë që të funksionojë mirë dhe të duket mirë. Por si ta dini kur webfaqja juaj është e vjetëruar?

Sot, ekipi i Hostinkos tregon 10 shenja që webfaqja juaj është e vjetëruar. Nëse vëreni të paktën një shenjë në platformën tuaj, është koha të mendoni për rifreskimin apo edhe ridizajnimin e saj.

10 shenjat që tregojnë se webfaqja juaj është e vjetëruar

Këtu janë problemet më të zakonshme që i shkaktojnë faqet e internetit të vjetruara. Përveç kësaj, këto çështje reduktojnë në mënyrë dramatike trafikun e webfaqes, si dhe ndikojnë në përvojën e përdoruesit në një mënyrë të keqe. Shikoni nëse jeni përballur me ndonjë prej tyre!

1. Nuk e keni përditësuar webfaqen tuaj fillestare për një vit ose më shumë

Faqja kryesore e webfaqes ndikon në përshtypjen e parë. Nëse duket e vjetëruar, ka dizajn të dobët, nuk ka thirrje për veprim dhe strukturë të paqartë, vizitorët tuaj ka të ngjarë të dalin jashtë dhe të mos vijnë më kurrë.

Zgjidhja: përditësoni përmbajtjen në faqen tuaj kryesore të paktën një herë në vit. A ka ndonjë gjë që ka ndryshuar dhe duhet të përditësohet? Ndoshta biznesi juaj ka objektiva të reja apo ju ofroni produkte apo shërbime krejt të reja? A është ende i rëndësishëm informacioni në faqen kryesore? A ka ndonjë numër ose data që duhet të ndryshohen? Kontrolloni me kujdes të gjithë përmbajtjen dhe përditësoni të dhënat e nevojshme.

2. Nuk keni shtuar përmbajtje të re brenda muajit të fundit

Nëse vizitorët vijnë në platformën tuaj dhe shohin përmbajtje të vjetëruar, ata do ta konsiderojnë webfaqen tuaj të vjetëruar. Kjo gjithashtu ka një ndikim të keq në rankimin e motorit tuaj të kërkimit.

Zgjidhja: vendosni pak përmbajtje të freskët dhe bëjeni rregullisht! Krijoni paraprakisht një plan të veçantë përmbajtjeje për të mos harruar përditësimin e webfaqes tuaj me postime të reja. Ne rekomandojmë gjithashtu të shkruani përmbajtje për një faqe interneti paraprakisht. Kjo do të kursejë kohën dhe përpjekjet tuaja.

3. Faqja juaj e internetit duket keq në celular

Nëse faqja juaj e internetit nuk duket mirë në telefonat celularë ose pajisje të tjera, kjo do të thotë se nuk është e përshtatshme për celularin dhe dizajni nuk është responsiv. Kjo redukton përvojën e përdoruesit dhe renditjen e Google. Gjithnjë e më shumë njerëz po përdorin telefonat inteligjentë për të shfletuar rrjetin në ditët e sotme, kjo është arsyeja pse ju duhet të ndërtoni platformën tuaj duke pasur parasysh parimet miqësore me celularin.

Zgjidhja: Punësoni specialistë për të përshtatur platformën tuaj me madhësi të ndryshme ekrani dhe shikoni se si rritet trafiku juaj.

4. Ju merrni shumë spam

Sulmet kibernetike janë mjaft të zakonshme për platformat me siguri të ulët. Bots speciale të hakimit zvarriten në ueb në kërkim të uebsajteve të pasigurta dhe i infektojnë ato me viruse dhe kode malware. Kjo është e keqe si për ju ashtu edhe për vizitorët tuaj. Nëse merrni shumë emaile spam ose paralajmërime për sulm, kjo do të thotë se webfaqja juaj ka nevojë për një shtresë shtesë sigurie.

Zgjidhja: ka shumë metoda për të mbrojtur faqen tuaj të internetit. Duhet patjetër të përditësoni bërthamën, modulet ose shtojcat dhe temën, si dhe të kufizoni rolet dhe lejet. Mos harroni për kopjet rezervë. Ata do t’ju ndihmojnë të rivendosni të gjithë informacionin në rast se platforma juaj hakohet.

5. Ju keni renditje të ulëta të kërkimit organik

Ky është një artikull i botuar më parë në blogun e Hostinkos. Vazhdo leximin në blog: https://bit.ly/3zeFjGI

</>

- Advertisment -

Lexoni