Monday, January 24, 2022

24 peizazhet më të pazakonshme në botë

Natyra ofron pamje të mrekullueshme dhe mahnitëse. Shpesh imazhe të tilla duken të pazakonta, por pikërisht e pazakonshmja, i bën ato të jenë shumë tërheqëse për shumë vizitorë dhe eksplorues. CNN ka prezantuar disa prej këtyre peisazheve të cilat do t’i paraqesim përmes fotografive dhe vendit ku ndodhen ato. Shumë prej këtyre imazheve i kemi parë nëpër filma apo në dokumentarë në kanalet eksploruese.

Vrima Blu në Belize

Kristalet e Bardha, Kolumbi

Kodrat e Çokollatës në Filipine

Oxhaqet e Zanave në Turqi

Liqeni Hillier në Australi

Rruga e Gjigantit në Irlandë

Gurët Moeraki – Zelandë e Re

Pellgu i Vdekur në Namibi

Kilauea në Hawaii

Kulla e Djallit në Wyoming – SHBA

Dallol në Etiopi

Syri i Saharasë në Mauritania – Afrikë

Përbindëshat e Dëborës në Japoni

Lugina e Hënës në Argjentinë

Shkëmbinjtë Vermilion në Arizona

Fusha Haukadalur në Islandë

Shpellat Trollkirka në Norvegji

Kanioni Bryce në Utah – SHBA

Deti i Vdekur në Izrael

Spotted Lake- Liqeni i Njollave në Kanada

Ujëvaret e Gjakut, Antarktidë

Parku Gjeologjik Zhangye Danxia, Kinë

Krateri i zjarrtë i gazit Darvaza, Turkmenistan – Posrta e Djalllit

Burimi: CNNhttps://edition.cnn.com/travel/article/worlds-most-unusual-landscapes/index.html

- Advertisment -

Lexoni