Thursday, July 7, 2022

Atraksionet në Shqipëri për t’u parë dhe shijuar (Foto/Video)

Nëse planifikoni ta vizitoni, më poshtë janë atraksionet kryesore të Shqipërisë për t’u parë dhe shijuar.

Një vend i vogël i vendosur në Gadishullin Ballkanik në Jug dhe Juglindje të Evropës. Ai ka shumë kështjella dhe zona arkeologjike. Edhe pse shumë turistë nuk dinë shumë për këtë vend, ai është i mrekullueshëm për t’u eksploruar sepse ofron  natyrën e egër dhe ajrin mesdhetar. Vendi është më i lirë dhe më pak i mbushur me njerëz në pushime krahasuar me vendet e tjera, shkruan faqja e njohur turistike nomadlo.com.

KSAMIL

Nëse planifikoni ta vizitoni, më poshtë janë atraksionet kryesore të Shqipërisë për t’u parë dhe shijuar:

BERATI

Qytet i vendosur në lumin Osum pikërisht në mes të Shqipërisë. Është i njohur për shtëpitë e tij të bardha otomane dhe gjithashtu është i njohur si “qyteti i një mbi një dritareve” sepse shtëpitë kanë shumë të tilla. Ai quhet ndryshe edhe qyteti i muzeve dhe kështu do të ishte një rast i shkëlqyer për ata që e duan historinë dhe kulturën, transmeton ATSH.

RIVIERA SHQIPTARE

Riviera Shqiptare, që njihet edhe si Bregu, është një vijë bregdetare përgjatë detit Jon. Është relativisht më pak e mbushur me njerëz dhe plazhet ju mundësojnë gjithçka. Hotelet dhe ndërtimet e tjera ju ofrojnë të kaloni pushime të shkëlqyera, ndërsa fshatrat përreth ia vlen të vizitohen, përcjell albinfo.ch.

DURRËSI

Ky qytet i madh është qyteti port më i rëndësishëm në Shqipëri. Është i pasur si në aspektin ekonomik ashtu edhe në atë kulturor. Gjatë gjithë vitit hapen ekspozita. Sidoqoftë, Amfiteatri luan një rol kryesor dhe njihet si një tërheqje e rëndësishme e qytetit. Përveç kulturës dhe historisë, qyteti ka edhe plazhe për turistët.

KRUJA

Është një qytet i rrethuar nga shumë lokacione të rëndësishme, si kalaja e Krujës, e vendosur në qytetin e konsideruar si i shenjtë nga popullsia vendase. Ka muzeun ”Skënderbeu”, që është një kujtesë e luftërave në zonë. Për më tepër, zonat pranë qytetit janë me rëndësi kulturore dhe të mira për t’u vizituar.

- Advertisment -

Lexoni